Eventfoto i Oslo | Questback Brukerforum 2016

Jeg er primært portrettfotograf, men da Questback spurte om jeg kunne tenke meg å dekke årets begivenhet i feedback-bransjen, Questback Brukerforum 2016, svarte jeg selvfølgelig "ja"!

Det hele forgikk på Gamle Museet, dette fine event- og konferansestedet som holder til i de gamle lokalene til Astrup Fearnley museet i Dronningensgate. Perfekt beliggenhet sentralt i Oslo, med passende servering og store velegnede rom.

Fra paneldebatt om medarbeiderundersøkelser

Fra paneldebatt om medarbeiderundersøkelser

Målet var å dekke eventen på fotojournalistisk vis, så jeg pakket minimalt med utstyr: to kamerahus og to objektiver. For å gli mest mulig ubemerket inn i mengden, lot jeg blitzene ligge igjen hjemme, og kledde meg i nøytrale, sorte klær. Det er selvfølgelig fristende å ta med en speedlight eller to til lokaler som dette, der mesteparten av det som foregår skjer under bakkeplan i langt fra flatterende lys – men det ville åpenbart gjort meg alt annet enn "usynlig" :)

Vi fotografer er vel så mye problemløsere som bildeknipsere, så når jeg går inn i fotojournalistisk modus, spiller jeg på lag med lokasjonen og gjør det beste ut av det den gir meg, snarere enn å nedkjempe og påtvinge den medbrakt lys. Så – to kamerahus (5D mark ii og iii) og to objektiver. Ett vidt (35mm f/1.4) og ett langt (85mm f/1.8). Mørke klær og øyne i problemløsermodus. God stemning og inspirerende foredrag. Questback Brukerforum 2016 fortalt i bilder – visuell historiefortelling av (for anledningen) eventfotograf Frode Olsen :)

Håper på gjentakelse i 2017!