Kommersielt oppdrag: B-Wood – produksjon og headshots

Arbeidet som kommersiell fotograf innebærer i stor grad å hjelpe bedrifter med å presentere sin merkevare og sine produkter. B-Wood, en high-end interiørentreprenør, ønsket bilder som både viser deres moderne håndverk og forteller historien om hvordan det hele blir til i verkstedet på Høvik.

fotograf-kommersiell-fotograf-bærum.jpg

For å få et godt utvalg bilder til fortellingen, bestemte vi oss for at jeg skulle følge og dokumentere produksjonen noen timer, i tillegg til å ta headshots av de ansatte. Vi avtalte også et besøk hos en av deres kunder, slik at jeg kunne fotografere et av de større ferdigstilte prosjektene.

På slike oppdrag gjelder det å være effektiv og smidig, slik at den daglige driften blir minst mulig forstyrret av fotografens tilstedeværelse. Jeg pakket derfor forholdsvis lett: et kamera, to objektiver, to paraplyer, tre speedlights og en liten, hvit bakgrunn til portrettene. Deretter bar det ut til B-Woods verksted på Høvik.

For å forbedre lyset i verkstedet under fotograferingen av produksjonen, brukte jeg en enkelt speedlight i en liten paraply. Et slikt oppsett er veldig mobilt og gjør det lett å tilpasse seg den naturlige flyten i lokalet. B-Wood utfører en rekke unike prosesser, som f.eks. å sy og lage eget trefinér, så det var viktig å raskt kunne flytte seg mellom de mange maskinene og arbeidsbordene.

Etter å ha fotografert de viktigste prosessene, satte jeg opp et lite portrettstudio til headshots i det ryddigste hjørnet av verkstedet.

Følg med her på bloggen for del to: fotografering av B-Woods prosjekt hos Chitra House på Fornebu.